5 dingen die voorkomen dat jouw droom uitkomt


  • 3 oktober 2017

Je hebt een droom en die wil je natuurlijk niet laten mislukken. Bereiken wat je wilt kost de nodige tijd, energie en moeite. Maak het jezelf daarom niet extra lastig en blijf weg van deze valkuilen!

#1.Geloven dat je snel kunt scoren

Misschien hoor je allerlei successtory’s over young professionals die met 1 jaar werkervaring tot manager worden gepromoveerd. Start-ups die direct een leuke omzet draaien. Influencers met miljoenen volgers.

Maar onthoud: wat je ziet is het resultaat van hard werken, van vallen en opstaan en van honderden ideeën bedenken waarvan er maar eentje goed is. Succes komt heus niet zomaar aangewaaid.

#2. Te zwaar tillen aan meningen van anderen

Mensen helpen elkaar graag. Ook als je daar niet om vraagt. Wil je een droom waarmaken, dan zullen je vrienden, collega’s, ouders en het meisje in de supermarkt daar allemaal iets van vinden.

Ze geven je goedbedoelde tips om je droomproject tot een succesvol einde te brengen. Dat is lief en soms heb je er ook echt iets aan. Maar vaak zijn het gewoon bemoeials. Jouw droom, jouw manier.


#3. Achteroverleunen als het goed gaat

Waar je maanden of jarenlang keihard aan hebt gewerkt, kan morgen voorbij zijn. Ook als alles op rolletjes lijkt te lopen. Achteroverleunen en het succes over je heen laten komen is dus gevaarlijk.

Wat je hebt opgebouwd moet onderhouden, verbeterd en vernieuwd worden. Succes in het verleden is immers géén garantie voor de toekomst.

#4. De schuld afschuiven

Jij alleen bent verantwoordelijk voor het uitkomen van je dromen. Schuif de schuld niet af op je leidinggevende die geen brood in jouw idee ziet, de klanten die maar niet komen of je vader die weigert je te sponsoren.

Natuurlijk kan het lastig en zwaar zijn om je doel te bereiken. Maar welke hobbels je ook tegenkomt: je hebt er zelf een aandeel in. Kijk dus in de spiegel als het goed gaat (schouderklopje!) maar ook als het tegenzit.

#5. Alles in het teken van je droom zetten

Het is misschien verleidelijk om jezelf in te graven, vrienden en familie te negeren en nachten door te halen. Alles voor je droom. Maar vergeet ondertussen niet te leven en geniet van de weg ernaartoe.

Tenslotte raak je er op den duur ook weer aan gewend dat je droom realiteit is geworden. En dan val je weer van die roze wolk af.

 


ook

interessant