Als het vuur gedoofd is


  • 14 augustus 2017
  • Mariëlle Lunenburg

Hoe krijg je een burn-out?

Mariëlle herkent stresssignalen van een kilometer afstand. Nu wel. Maar op haar 26e raakte ze burn-out. Ze schreef vervolgens het boek ‘Jong Opgebrand’. In deze blog vertelt ze je wat de oorzaken van een burn-out zijn.

Een burn-out is meer dan even oververmoeid zijn, omdat je het te druk hebt. Steeds vaker zijn young professionals volledig uitgeput en moeten ze zich noodgedwongen ziek melden van hun werk. Iets wat voor jou maar ook voor je werkgever erg vervelend is. Klachten ontstaan vaak door een combinatie van stressfactoren op het werk of in de privésituatie. In deze blog richt ik me op de werksituatie.

Kandidaten voor een burn-out

Als het gaat om persoonlijke eigenschappen zijn burn-outkandidaten vaak mensen met een enorm verantwoordelijkheidsgevoel. Zij willen iedereen het liefst tevreden stellen. Ze leggende lat enorm hoog en weten niet hoe ze ‘nee’ kunnen zeggen. Het kan ook zijn dat iemand bepaalde vaardigheden nog mist. Goed kunnen plannen bijvoorbeeld. Of het duidelijk aangeven van eigen behoeften aan de leidinggevende of collega’s.

Bewaak je grenzen

Als young professonial hoef je ook niet alles al te kunnen. Die verwachting mag je ook niet hebben van jezelf. Dat is soms lastig. Je bent van jezelf gewend dat je een hoop aankunt. Daarom ken je je grenzen niet goed of rek je deze te ver op. Maar iedereen heeft een grens en dat laat je lichaam je duidelijk weten met stresssignalen.

Mismatch tussen wat jij kunt en wat je doet

Een andere oorzaak voor stress kan zijn dat er geen goede balans is tussen jouw competenties en het werk dat je doet. Op het gebied van werkinhoud heb je bijvoorbeeld veel meer verantwoordelijkheden dan je aankunt. Hierdoor sta je continu onder druk. Of je taken en verantwoordelijkheden zijn niet duidelijk en komen niet overeen met jouw capaciteiten of interesses. Hierdoor is er een mismatch tussen wat jij kunt, wilt en wat je nu doet.

Jouw plek in de groep

Binnen het team kan het zijn dat er veel conflicten zijn. Of dat je geen aansluiting kunt vinden. Hierdoor kan je het gevoel krijgen dat je geen sociale steun hebt. En misschien zelfs niet gewaardeerd wordt door je collega’s en leidinggevende. Bijvoorbeeld wanneer jij de enige young professional bent en je totaal andere interesses hebt dan de rest. Een andere frustratie kan zijn dat je geen vrijheid en zelfstandigheid ervaart, omdat je leidinggevende behoorlijk controlerend is. Als dit soort gevoelens overmacht krijgen, kunnen die leiden tot een burn-out. Belangrijk is om hierover het gesprek met elkaar aan te gaan, zodat dingen kunnen veranderen.

Aanmodderen of vertrekken?

Daarnaast kan het zo zijn dat de organisatie gewoon niet bij je past. Het bedrijf is bijvoorbeeld niet vooruitstrevend terwijl jouw hart sneller gaat kloppen van innoveren. Misschien is het mogelijk om zelf intern jouw ideale baan te organiseren. Lukt dat niet? Dan wordt het tijd om verder te kijken en een organisatie te zoeken die beter bij jou past.

Wat als je een burn-out hebt?

Rust alleen helpt niet om te herstellen. Het is belangrijk om nieuwe patronen aan te leren en de juiste balans te vinden tussen inspanning en ontspanning. Maar ook om eerlijk te zijn naar jezelf en anderen. Want waar gaat het vuur in jou weer van branden? Wat vind je leuk om te doen en wat zijn jouw sterke kanten?

Burn-out met een strik eromheen

Bewustwording, jezelf leren kennen en het aanleren van nieuwe vaardigheden. Dat zou mijn advies zijn aan iedereen. Wel of geen burn-out. En zie dat dan als cadeau voor jezelf als je een burn-out hebt. Dan heb je de kans om echt met jezelf aan de slag te gaan. Heb de moed om keuzes te maken die passen bij jouw persoonlijkheid, zodat je werk doet dat bij jou past.

Zit je momenteel middenin een burn-out? Weet dat er licht is aan het eind van de tunnel!

Mariëlle Lunenburg (1984) is auteur van het boek Jong Opgebrand en communicatieadviseur binnen de overheid. Ook geeft zij lezingen/workshops op het gebied van stress en werkdruk. In Jong Opgebrand staan verhalen van young professionals die worstelen met stress, burn-outklachten en (sociale)druk op het werk en in hun privéleven.

Mariëlle Lunenburg

Mariëlle Lunenburg


ook

interessant