Fluitend naar je werk in 5 stappen


  • 15 september 2017
  • Mariëlle Lunenburg

Mariëlle herkent stresssignalen van een kilometer afstand. Nu wel. Maar op haar 26e raakte ze burn-out. Ze schreef vervolgens het boek ‘Jong Opgebrand’. In deze blog vertelt ze jou hoe je gezond en met plezier aan het werk blijft.

Wij millennials moeten steeds langer doorwerken voordat we met pensioen kunnen. In die tijd maken we heel wat veranderingen mee door technologische, economische en sociale ontwikkelingen. Hoe blijf je dan fit, gezond en met plezier aan het werk?

Door zelf bewust met je eigen ontwikkeling bezig te zijn! Zo raakt stress je minder, ben je productiever en ervaar je meer werkplezier. Hiermee word je ook duurzaam inzetbaar. Wacht daarom niet af totdat je werkgever hiermee start, maar neem het heft in eigen handen.

Stap 1. Breng ontwikkelingen in jouw vakgebied in kaart
Met welke ontwikkelingen heb je in jouw werk te maken? En hoe speel je hier zelf op in? Als je het lastig vind om die ontwikkelingen zelf te achterhalen, ga dan op onderzoek uit en voer gesprekken hierover binnen je netwerk.

Heb je scherp welke ontwikkelingen er binnen jouw vakgebied zijn? Bepaal dan voor jezelf waar jij je in wilt ontwikkelen. Op die manier loop je niet achter de feiten aan, maar zorg je dat je bij de tijd blijft.

Stap 2. Bespreek de mogelijkheden
Bespreek je wensen en behoeften met je leidinggevende. Onderzoek samen wat er mogelijk is. Wie weet kun je een opleiding of cursus doen via het werk. Of misschien kun je op een andere manier kennis opdoen. Bijvoorbeeld door tijdelijk ergens stage te lopen.

Is dat niet mogelijk? Kijk dan wat je zelf kunt doen. Denk aan vrijwilligerswerk of een opleiding uit eigen zak betalen. Zie dit als een investering in jezelf, zodat je aan je vitaliteit en veerkracht werkt.

Stap 3. Verban onnodige stress
Stress hebben we allemaal. Maar de vraag is natuurlijk hoe we daarmee omgaan. Weet jij wat jouw stressbronnen en energiebronnen op het werk zijn? Misschien zijn er dingen die je zelf of met behulp van je collega’s en leidinggevende kunt veranderen.

Heb je de vrijheid om je werk zelf in te delen en te bepalen wat je wanneer en hoe doet? Krijg je steun en waardering van anderen in je werk? Breng deze factoren in kaart, want ook dat is belangrijk voor werkplezier.

Stap 4. Onderzoek wat je leuk vindt en bij je past
Wees eerlijk naar jezelf en onderzoek of je werk echt past bij wat je kunt en wilt. Welke ontwikkelmogelijkheden heb je zelf hierin? Of zit je aan jouw maximale kunnen?

Als je stiekem voelt dat dit werk het niet voor jou is, onderzoek dan hoe jouw ideale baan eruit moet zien. Wat zijn jouw sterke en minder sterke kanten? En welke wensen en behoeften heb je in het werk?

Ga hierover in gesprek met je omgeving. Een goede vriend van me heeft onlangs zelfs ontslag genomen zonder dat hij nieuw werk had. Hij voelde gewoon dat het werk niet meer bij hem paste en beleefde er geen plezier meer aan. Hij accepteert dat hij het financieel de komende tijd met wat minder moet doen.

Stap 5. Kom in actie
Besef dus dat alles een keuze is. En dat er altijd mogelijkheden zijn om iets anders te gaan doen. Ikzelf probeer naast mijn baan als communicatieadviseur ook andere dingen te doen. Ik geloof namelijk niet dat je alles wat je wilt uit één baan kunt halen.

Zo ben ik begonnen met lesgeven op een hogeschool en geef ik als zelfstandige workshops over werkstress, burn-out en duurzame inzetbaarheid. Die combinatie van dingen houden het voor mij leuk en verfrissend.

Daar haal ik energie uit, want plezier in je werk is het allerbelangrijkste. Dan ben je effectiever, vitaler en presteer je beter. En op de lange termijn ben je dan ook duurzaam inzetbaar.

Mariëlle Lunenburg (1984) is auteur van het boek Jong Opgebrand en communicatieadviseur binnen de overheid. Ook geeft zij lezingen/workshops op het gebied van stress en werkdruk. In Jong Opgebrand staan verhalen van young professionals die worstelen met stress, burn-out klachten en (sociale)druk op het werk en in hun privéleven.