Hierom wil je in de zorg werken


  • 1 december 2017
  • Freek van Kraaikamp

Billen wassen, stinkende kamers, agressieve patiënten, stoffige collega’s, lange uren, onregelmatig werk en een slecht salaris. Dit zijn alle vooroordelen over het werken in de zorg die Freek binnen een minuut kan bedenken. Waarom wil je dan toch in de zorg werken? Freek legt uit.

Ik weet niet of de vooroordelen hierboven kloppen. Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik (en mijn naaste omgeving) vrij weinig zorg nodig heb. Maar toen ik een tijdje geleden wel een aantal keer bij een vriend op bezoek ging in het ziekenhuis, toen viel dat dus allemaal wel mee. De kamers waren schoon, het personeel was vriendelijk en iedereen die er werkte oogde gelukkig.

Niet voor je lol

Toch is die hele opsomming niet de reden dat ik het allerdiepste respect voor mensen in de zorg heb. Wat mij namelijk het zwaarst lijkt, is het feit dat je doelgroep (de hulpbehoevende) never nooit zin heeft om naar jou toe te komen.

Je gaat niet voor je lol naar de tandarts, podoloog, operatiekamer of psychiater. Er is altijd stront aan de knikker als je de zorg ingaat. En als je er toch voor kiest om een carrière te starten om die mensen te helpen, dan ben je een echte baas.

Baangarantie voor het leven

Binnen dertig jaar is een kwart van de Europese bevolking 65 jaar of ouder. We worden ouder, want we leven langer. Hoe langer we leven, des te meer zorg we nodig hebben. Hoe meer zorg we nodig hebben, des te meer werk er in de zorg is.

Het is zo klaar als een klontje. Meer ouderen betekent dat we des te meer kunstgebitten nodig hebben. Hoe brozer de botten en wiebeliger de benen, des te meer ziekenhuisopnames. Het is een vervelend, maar onvermijdelijk gevolg van de vergrijzing. Fast Company tipt de zorg dan ook als tweede ‘future job’ in 2025. 

Het gevaar van digitalisering

Met de groeiende technische vooruitgang liggen bepaalde banen ook in de verdrukking. Natuurlijk hebben digitalisering en robotisering invloed op het aantal banen binnen de zorg. Maar laten we het niet overschatten.

De zorg vraagt om mensenmensen

Om heel eerlijk te zijn krijg ik altijd een beetje ‘jeuk’ van de term mensenmens. Toch dekt deze titel de lading wel binnen de zorg. En als mensenmens hoef je je ook geen zorgen te maken om robotisering. Want die robots, die kunnen niet invoelen.

Zo vertelde arbeidsmarktonderzoeker Charissa Freese aan NOS op 3: "Als je je richt op vaardigheden waar robots nog niet zo goed in zijn, zoals omgaan met anderen, creativiteit en empathisch vermogen, dan liggen daar kansen."

Een onderzoek van Oxford toonde aan dat de kans dat computers het werk van zorgmedewerkers overnemen, kleiner is dan 1 procent in de komende tien tot twintig jaar.

Een leven lang held of heldin

Zelf schrijf ik, dat is mijn werk. Soms schrijf ik zakelijke stukjes, soms zijn mijn stukjes tekst puur voor plezier, en soms zit het er tussenin. Ik vind het leuk om te doen, ik ben er goed in en soms help ik er nog weleens iemand mee. Maar toch voel ik mij best wel een egoïst wanneer ik dit schrijf. Want het meeste dat ik doe is, eerlijk is eerlijk, ter eer en meerdere glorie van mezelf.

Dus wil je een held zijn en baangarantie voor de rest van je leven? Wees dan een held in de zorg. Een held voor een ander.

Freek van Kraaikamp

Freek van Kraaikamp


Ook

interessant