“Hoe jonger je bent, hoe sneller je op je plaat moet gaan!” Deel 2


  • 2 oktober 2017

Heb jij een droom? Pas dan op. Je brein heeft waarschijnlijk weinig zin om je hart te volgen. Het brein zit er veel liever veilig, comfortabel en warmpjes bij. In deel 1 lees je hoe je het brein fopt om uit de comfortzone te komen. Maar er is nog één vraag onbeantwoord: waarom zou je dat eigenlijk willen? Topcoach Anje-Marijcke van Boxtel legt uit.

“Stel je eens voor dat je een cirkel tekent. En daaromheen een grotere,” begint Anje-Marijcke. “De binnenste cirkel is je comfortzone. Die tweede cirkel is de zone van je naaste ontwikkeling. Doordat je een stip op de horizon zet en nieuwe dingen gaat uitproberen, doe je ervaring op. Je krijgt nieuwe inzichten, vaardigheden, kennis. Je groeit! Je gaat door en er komt een derde cirkel bij. En een vierde, een vijfde…”

Goed reageren op veranderingen

Dat je groeit en bloeit, vindt Anje-Marijcke voor jonge mensen extreem belangrijk. “Hoe meer cirkels erbij komen, hoe flexibeler je wordt om met allerlei situaties om te gaan. Je bent in staat te blijven groeien tot je in je kistje ligt. Verandering is een constante en daarom zit er niks anders op dan flexibel en wendbaar zijn. Om steeds weer te groeien en te performen. En wat is er leuker dan dat?”

Bovendien is het nodig. Darwin voorspelde het al: “Het zijn niet de sterkste soorten die overleven en ook niet de meest intelligente. Het is het soort dat het beste reageert op veranderingen.” Jij kan floreren in elke situatie. Als je maar je persoonlijk kompas zet en langs jouw koers blijft ontwikkelen.

Je kan de hele wereld aan

Wie zijn grenzen verlegt, blijft moeiteloos overeind in de snel veranderende wereld. Uit je comfortzone stappen is daarmee méér dan werken aan je eigen ontwikkeling. Het is ook zorgen voor jouw bestaan.

Als je het beste uit jezelf haalt en tot bloei komt, blijf je aantrekkelijk voor werkgevers en word je duurzaam inzetbaar. Nu en in de toekomst. Reorganisaties, korte contracten en faillissementen halen jou niet onderuit. In your face, flexibele arbeidsmarkt!

7 redenen om uit je comfortzone te stappen

Anje-Marijcke benoemt de belangrijkste argumenten om voor jouw droom te gaan. Dit is wat je grenzen verleggen je oplevert:

• Je vergroot je zelfvertrouwen omdat blijkt dat je meer (aan) kan dan je denkt.
• Je leert jezelf kennen: wat kan jij allemaal, wat wil je en wat vind je belangrijk?
• Je vergroot je creativiteit omdat er meer inspiratie en spontaniteit in je leven komt.
• Je leert experimenteren, fouten maken en weer opkrabbelen om degene te worden die je wilt zijn.
• Je leert om je niet langer te laten tegenhouden door angst.
• Je ziet meer kansen in je leven. Ook dingen waarvan je nooit hebt durven dromen!
• Je haalt het beste uit jezelf en vergroot daarmee je employability.

Alsjeblieft, the world is yours

Voor YOUNG is dit waarom wij #DreamOrDare bedachten: een campagne waarmee wij drie young professionals op weg naar hun droom helpen.

Niet omdat het supertof is dat Danny een eigen bedrijf in Ghana wil starten, dat Martine voor het vrouwelijke minister-presidentschap gaat en dat Johan eindbaas van Ajax wordt (natuurlijk is dat héél cool). We doen het ook niet uit de goedheid van ons hart (al is dat hart héél groot).

We doen het omdat wij geloven dat de wereld voor je openligt, als je serieus neemt wat je werkelijk belangrijk vindt. Wanneer je jouw angsten overwint. En hoe meer mensen wij daarbij mogen helpen, hoe beter wij ’s nachts kunnen slapen. Hoe kunnen we jou helpen om uit je comfortzone te stappen? Neem eens een kijkje bij onze trainingen, coaching of rondetafelsessies of neem contact met ons op.


Ook

interessant