Office Christmas Party: handleiding voor een feestelijke kerstborrel


  • 8 december 2017
  • Kim Waninge

De decembermaand is volop aangebroken en dus is het weer tijd voor de jaarlijkse kerstborrel of nieuwjaarsborrel. Zit jij in team feestcommisie? Dan heb je vast wel baat bij wat tips voor een feestelijke kantoorcocktailparty!

Belangrijke vraag in dit verhaal is natuurlijk: vieren jullie de kerstborrel buiten de deur of op kantoor? In dat laatste geval wil je natuurlijk voorkomen dat het een duffe bedoening in tl-verlichting met slechte wijn wordt. Je kerst- of nieuwjaarsborrel valt of staat met een aantal dingen: 

1. Goede muziek
2. Sfeervolle decoratie
3. Eten en vooral: drinken

Speakeasy kantoorcocktailparty

Die goede muziek valt tegenwoordig met handige Spotify playlists op te lossen (of huur desnoods een dj in). Qua sfeervolle decoratie kun je denken aan een bepaald thema. Themafeestjes zijn wellicht een tikkeltje fout, maar doen het stiekem áltijd goed.

Denk bijvoorbeeld aan een Great Gatsby thema in jaren ’20-stijl. Super gaaf! En de gouden details, glitters en pailletten uit de roaring twenties schreeuwen natuurlijk al ‘kerst’. Een match made in heaven!

Leuk detail: in deze periode vond in Amerika de drooglegging plaats, waardoor er overal geheime cafés ontstonden: de speakeasy cocktailbars. Een Great Gatsby thema is dus ideaal om de cocktail te introduceren op de kantoorborrel.

via GIPHY

Recept: Whanana on the rocks

Om jouw kerstborrel tot een knaller te maken, deel ik alvast een sneak preview uit Het Bananenboek: de Whanana cocktail. Hoewel veel bananencocktails (Banana Colada, Banana Daiquiri) met rum worden gemaakt, is de Whanana een combinatie van whisky + banana. Voeg een aantal spicy kruiden toe en je hebt een perfecte party starter om de kerstborrel flink mee op te warmen.

Voor 2 whiskyglazen (tumbler) heb je nodig: flink wat ijsblokjes, 1 kaneelstokje, 1 cm verse gember, 4 kardemompeulen, sap van 1 citroen (ca. 50 ml), 120 ml whisky, 1 banaan, een cocktailshaker en een blender.

Doe wat ijsblokjes, het kaneelstokje, de kardemompeulen en de verse gember in de cocktailshaker. Doe het citroensap, de banaan en de whisky in de blender en maal fijn. Schenk dit bij de ingrediënten in de cocktailshaker. Even flink shaken en klaar. Serveer de cocktail ‘on the rocks’ in twee mooie tumbler glazen. Cheers!


Kim Waninge (1987) begon ooit als redacteur bij verschillende kooktijdschriften en werkt nu als Content Marketeer bij Red Banana. Ze is co-auteur van het kookboek Gezondigen: een boek met zowel gezonde als zondige recepten: het beste van beide werelden in één boek! Momenteel werkt Kim aan Het Bananenboek. Dit kun je volgen via @Bananenboek (Instagram, Pinterest, Facebook).


ook

interessant