Zichtbaarder worden? Tips om vandaag nog toe te passen


  • 22 november 2017

Krijg jij ook regelmatig te horen dat je jezelf meer moet laten zien? Join the club. Ervaringsexpert Joyce onderzocht hoe je jezelf kunt profileren zonder er buikpijn van te krijgen.

Ik ben dus iemand die niet heel erg aanwezig is. Waar anderen hele monologen houden, heb ik aan twee zinnen genoeg. Mijn ideeën en voorstellen stuur ik liever per mail dan dat ik ze presenteer en mijn prestaties vier ik in besloten kring.

Menig manager heeft mij dan ook aangespoord om mezelf meer te profileren. Maar waarom zou ik? En waarom zou jij?

Recept voor meer werkplezier

Jezelf laten zien is geen luxe. De realiteit is dat hard werken en goede prestaties niet garanderen dat je het overleeft op de werkvloer. Stille toppers trekken aan het kortste eind.

Mensen zijn vaak vooral met hun eigen werk bezig, waardoor jouw succes ongemerkt voorbij gaat of jouw talenten voor anderen maar vanzelfsprekend zijn. Zonde toch?

Waardering en erkenning

Jezelf profileren is the way to go, als je de waardering en erkenning wilt krijgen die je verdient. Bovendien kun je dan ook meer krenten uit de pap halen. Je krijgt sneller die leuke opdracht, een goede beoordeling, een contractverlenging of promotie.

Hierdoor versnelt jouw ontwikkeling en kun je floreren in je werk.

Te mooi om waar te zijn?

Zou zichtbaarder worden echt zo’n positieve impact kunnen hebben op je werk? Ik geef toe dat ik sceptisch was. Maar ik ging er al snel meer voor open staan, toen ik besefte dat jezelf laten zien helemaal niks te maken heeft met opscheppen en arrogantie.

Wat is jezelf profileren?

Jezelf profileren betekent staan voor wie jij bent. Ontdekken waar je goed in bent en geloven in wat jij te bieden hebt.

Dat heeft wel een valkuil: vaak denken we dat onze talenten en kwaliteiten heel normaal zijn. Pas bij anderen weten we diezelfde eigenschappen op waarde te schatten.

Jezelf profileren is daarom vooral het idee loslaten dat het allemaal heel logisch is wat jij kunt en doet. En in plaats daarvan gaan inzien hoe je het verschil maakt en dit uitdragen naar buiten.


Tips om zichtbaarder te worden op je werk

Door met deze tips aan de slag te gaan, kun jij laten zien wat je in huis hebt. En je kunt er vandaag nog mee beginnen!

#1. Ken jezelf

De eerste stap is natuurlijk voor jezelf onderzoeken wat jij waard bent. Wat zijn jouw talenten, kwaliteiten en interesses?

#2. Ga om tafel

Ga regelmatig met je leidinggevende en naaste collega’s zitten om te vertellen wat je hebt gedaan en gepresteerd, en welke activiteiten eraan komen.

#3. Uit wat je denkt

Durf je mond open te trekken tijdens meetings. Lukt dat niet? Geen paniek. Het is ook helemaal prima om achteraf je ideeën of mening rond te mailen. 'Ons overleg zette mij nog aan het denken, ik deel graag mijn visie met je.' Slik je gedachten niet in! En bedenk: jouw mening doet ertoe, ook als die niet honderd procent onderbouwd en uitgedacht is.

#4. Date erop los

Schroom niet om collega’s (ook van andere afdelingen) uit te nodigen voor een lunch date. Gewoon, om kennis te maken en te kijken wat jullie voor elkaar kunnen betekenen. Wedden dat zij dat leuk vinden?

#5. Verzamel voorbeelden

Zorg dat je jouw talenten en kwaliteiten kunt onderbouwen met voorbeelden. Zo heb je sterk bewijsmateriaal in handen dat je kunt inzetten tijdens beoordelingsgesprekken of sollicitaties.

#6. Wees erbij

Hoe verleidelijk het ook is om achter je bureau te blijven zitten, neem toch deel aan alles wat jouw werkgever organiseert, zoals rondetafelsessies, congressen en borrels. Je ziet er misschien tegenop, maar op het moment zelf blijkt het vaak hartstikke leuk.

#7. Bied jezelf aan

Laat van je horen als je een mooie rol voor jezelf ziet weggelegd in projecten, werk- en stuurgroepen. Blijf niet wachten tot mensen bij jou komen, maar ga naar hen toe.

#8. Kom op voor jezelf

Gaat er iemand met jouw idee aan de haal, zeg dan: 'Dat is wat ik net/vanochtend/vorige week zei, wat fijn dat je het met mij eens bent!'

#9. Ontvang complimenten

Je bent misschien geneigd om complimenten weg te wuiven, maar doe het niet. Hoor het compliment aan, laat hem binnenkomen, glimlach en zeg dankjewel. Nog beter: schrijf het compliment ook op voor jezelf. Je verdient het.

#10. Klim in de pen

Laat je expertise zien door een blog, tweet of LinkedIn-post te schrijven, bijvoorbeeld over een actualiteit in je vakgebied.

#11. Vraag feedback

Vraag je manager en collega’s om feedback. Zo zet je hun aan het denken over wat ze aan jou waarderen en waar zij kansen voor ontwikkeling zien.

#12. Stel vragen

Toon interesse in anderen door open vragen te stellen. Denk aan: 'Wat vind je hiervan?' 'Hoe zie jij dit?' of simpelweg 'Hoe gaat het?' Een positieve manier om met elkaar in contact te komen én zichtbaarder te worden.

 


ook

interessant