Easy office treats


  • 26 september 2017
  • Kim Waninge

Je kunt er vele vacatureteksten op nalezen: met traktaties – bij voorkeur home made – scoor je punten bij collega’s. De truc? Denk: grote porties, kleine moeite. En de award voor Werknemer van de Maand gaat naar…

Muffins

Muffinbeslag is in minder dan 10 minuten gemaakt. Terwijl ze in de oven staan te bakken, kun jij verder bingewatchen. De meeste muffinvormen zijn geschikt voor 12 muffins (wel even muffinpapiertjes of bakpapier gebruiken), dus je hebt meteen een mooi aantal.

Klik hier voor suikervrije muffins met bosbessen van Koken met Karin.

Brownies

Een krokant laagje en smeuïge binnenkant. Zeker wanneer je op een afdeling met veel vrouwen werkt, zijn brownies altijd een fijne binnenkomer. Of blondies: brownies van witte chocolade. Het browniebeslag gaat in een vierkante of rechthoekige ovenschaal waar je circa 16 porties uit kunt halen.

Klik hier voor een brownies-recept van Rutger van den Broek (Heel Holland Bakt ). Een brownies variant met Baileys vind je in het nieuwe kookboek Gezondigen.


Baklava

Nootjes en deeg, doordrenkt met suikerstroop? Yes, please! Dit Turkse lekkernij is de perfecte, originele traktatie. Al moet je er misschien wel wat servetjes bij leggen. Het is maar een idee.

Klik hier voor het baklava-recept (15-16 porties) van Chickslovefood.com.

Tapas

Trakteer je tijdens de vrimibo? Regel dan bijpassende tapas. Empanadas, bruschette, pinchos, olijvenbrood, mini quiches, albondigas of sangria . Een leuke afwisseling tussen de taart en koekjes.

Klik hier voor diverse tapasgerechten van Allerhande.  

Fortune cookies

Niets home made aan fortune cookies? Wel als je de spreuken zelf laat bedrukken (via geluk.com) of de koekjes eigenhandig bakt en vult met jouw persoonlijke gelukwensen.

Klik hier voor het recept voor fortune cookies van Culy.

 

Kim Waninge (1987) werkt als PR & Communicatiemedewerker en is co-auteur van het kookboek Gezondigen. In Gezondigen vind je zowel toegankelijke gezonde als zondige recepten: het beste van beide werelden in één boek!


ook

interessant