SUPERSNELLE COUSCOUS SALADE


  • 21 augustus 2017
  • Kim Waninge

Lekker eten: yes please! Uitgebreid koken op een doordeweekse avond? Liever niet. Deze couscoussalade staat in no time (okay, 15 minuten max.) op tafel, is gemakkelijk te maken met weinig ingrediënten en geeft je lang een verzadigd gevoel. Kortom: de supersnelle couscoussalade has it all!  

Boodschappen voor vier personen

  • 400 g couscous
  • 2 el olijfolie
  • grof zout en versgemalen zwarte peper
  • 75 g rucola
  • 150 g feta (in blokjes)
  • 4 perziken*
  • 75 g walnoten

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de olijfolie en flink wat zout en peper toe en roer goed door met een vork. Doe de couscous in de serveerschaal.

Voeg de rucola en de feta toe aan de couscous en roer goed door. Schil de perziken, verwijder de pit en snijd in parten. Verdeel de perzikparten over de couscoussalade. Hak de walnoten grof en strooi ze over de salade. En dan – ja, echt – is je couscoussalade al ready to serve.

*Geen perziken in het seizoen? In dit gerecht kun je ook prima perziken uit blik gebruiken.

Kim Waninge (1987) begon ooit als redacteur bij verschillende kooktijdschriften en werkt nu als Content Marketeer bij Red Banana. Ze is co-auteur van het kookboek Gezondigen. In Gezondigen vind je zowel toegankelijke gezonde als zondige recepten: het beste van beide werelden in één boek!

Kim Waninge

Kim Waninge


ook

interessant