Zomers recept: Salade met perzik en geitenkaas


  • 19 juni 2017
  • Carlijn Dreijer

Überhaupt alleen al het idee dat je van het terras moet komen om te gaan koken is aanstootgevend. Vind je niet? Maar goed, het is ook maar gewoon een werkdag. Het is niet elke dag feest. Maar boven een heet fornuis gaan staan met pruttelende pannetjes waar nog meer hitte vandaan komt, is echt een bijzonder slecht vooruitzicht. Zeker als het buiten rond de 30 graden is. Eten moet je toch, dus hier een makkelijk én heerlijk recept voor de warme dagen.

Neem lekker je tijd voor de boodschappen, want de meeste supermarkten zijn ijs- en ijskoud en daar word je weer even helemaal mens van.

Boodschappen voor 2 personen

  • 4 rijpe perziken
  • muntblaadjes
  • 1 zak rucola, veldsla of mesclun
  • 70 g verse geitenkaas
  • klein bakje pecannoten
  • 8 plakken rauwe ham
  • 60 ml balsamicoazijn
  • drupje olijfolie

De keuken in

Redelijk afgekoeld door de supermarkt moet je nu beginnen aan het warmste klusje van dit recept: de perziken grillen. Snijd ze in mooie partjes en grillen maar. Grill ze aan elke kant totdat er een mooie bruine afdruk op zit. Ga in de tussentijd aan de slag met de salade. Meng de salade met de geitenkaas, verse munt (fijngesneden), verkruimelde pecannoten en maak aan met een beetje olijfolie. Verdeel over de borden. Leg de ham er gezellig op, met de perziken, en besprenkel met de balsamicoazijn. Deze salade doet het overigens ook goed als bijgerecht bij de BBQ of om mee te nemen naar het werk (balsamicoazijn apart meenemen). Smakelijk!

Carlijn Dreijer

Carlijn Dreijer


ook

interessant